Inschrijven nieuwsbrief

Leuk(er) oud worden: Inzichten uit de positieve psychologie

Inspiratiedag 2023

Een langer leven komt steeds meer binnen handbereik. De vraag is: hoe vullen we al die extra jaren zinvol in? Ouder worden is een kunst. En goed oud worden, dat begint nu!

Tijdens deze Inspiratiedag gaan we kennis maken met inzichten uit de positieve psychologie die ons leven leuker en zinvoller maken. De positieve psychologie houdt zich vooral bezig met de manier waarop mensen tegenslagen overwinnen, gezonde relaties met anderen vormgeven en hoe zij zingeving en geluk ervaren. Wat leert de positieve psychologie ons bijvoorbeeld over autonomie en authenticiteit, persoonlijke groei, zelfacceptatie, emotionele behendigheid en de functies van positieve emoties? Waarom draagt het stellen van dagelijkse doelen bij aan geluk? We gaan zien dat ouder worden vele kansen biedt op geluk en welzijn, en met de praktische tips doet u direct uw voordeel.

De Inspiratiedag wordt gehouden in Diergaarde Blijdorp, op misschien wel het meest bijzondere plekje van Rotterdam: de Haaienzaal met een 7.5 meter lange ruit die uitzicht geeft op haaien, schildpadden en barracuda’s!

Na afloop van het programma zullen dierverzorgers een korte presentatie geven (30 minuten) over het welzijn van de dieren in Blijdorp. Hoe meet je hun welzijn en wat wordt er gedaan zodat de dieren in Blijdorp ook leuker oud worden? Theorie en praktijk zullen naadloos in elkaar overgaan!

LET OP: Volgend op de presentatie van de dierverzorgers staat in principe een privé-rondleiding van anderhalf uur gepland waarin wij een unieke blik achter de schermen van Blijdorp krijgen. Door het hoge aantal inschrijvingen kunnen we de rondleiding echter NIET garanderen voor de mensen die zich inschrijven na 22-12-2022.Blijdorp doet echter haar best zo veel mogelijk gidsen voor ons in te plannen. Sowieso kunt u op eigen gelegenheid tot het sluiten van Blijdorp nog gebruik maken van uw toegang.

 

Programma:

vanaf 09:30 inloop

10:00-14:30 programma inclusief pauzes en geheel verzorgde lunch

14:30-16:00 kijkje achter de schermen van Blijdorp met gids (niet gegarandeerd voor inschrijvingen na 22-12-2022)

16:00 einde programma, wandel gerust nog wat rond door Blijdorp!

  • Dag en tijd: 18 januari 2023, 10:00-16:00 (inloop vanaf 09:30, inclusief rondleiding na afloop van het programma)
  • Investering: € 127,50
  • Locatie: Rotterdam, Diergaarde Blijdorp