Inschrijven nieuwsbrief

De (on)bewuste mens

Inspiratiedag Zomer 2022

Mensen zijn lang niet de rationele beslissers die ze denken te zijn. Dit blijkt wel uit de grote hoeveelheid dagelijkse denkfouten, ook wel biases genoemd, die wij maken. De psychologie kent een lange lijst met voorbeelden die laat zien dat de blik waarmee wij naar de wereld kijken niet altijd de meest realistische of objectieve blik is. Integendeel zelfs!

Want hoe kunnen we anders verklaren dat mensen nog steeds meedoen aan de Staatsloterij, ondanks de minieme winkans? Hoe komt het dat wij meer waarde toekennen aan informatie die onze overtuiging bevestigd? Waarom zijn we nerveus om te vliegen terwijl we fluitend de auto in stappen, wat statistisch gezien vele malen gevaarlijker is? Waarom doen wij er goed aan om, letterlijk, een nachtje over een moeilijke beslissing te slapen? Speelt intuïtie überhaupt een rol in onze besluitvorming?

Tijdens deze inspiratiedag op de prachtig gelegen locatie van het Denksportcentrum in Rotterdam (op het terrein van de Rotterdamsche Manège aan de rand van het Kralingse Bos) maken we kennis met de meest gemaakte denkfouten, cognitieve biases en vooringenomenheden waar mensen in het dagelijks leven aan ten prooi vallen. Door te duiken in de psychologische achtergronden van ons onbewuste wordt u zich juist bewust van deze valkuilen waardoor u voor de hand liggende en veel gemaakte denkfouten minder snel zult maken.

De lunch en koffie- en theepauzes worden voor u verzorgd en zijn inbegrepen in de cursusprijs!

Parkeren is gratis, en het Denksportcentrum is rolstoelvriendelijk. Komt u met het openbaar vervoer en bent u slecht ter been? Laat het ons weten en dan zorgen wij voor vervoer van en naar de halte ‘s Gravenwetering (lijn 7) of Kralingse Zoom (metro).

  • Dag en tijd: 14 juni 2022, 10:00-15:30 (vanaf 09:30 zijn de deuren geopend)
  • Investering: € 97,50
  • Locatie: Denksportcentrum Rotterdam, Kralingseweg 120, Rotterdam (terrein van de Rotterdamsche Manège)