Inschrijven nieuwsbrief

De sociale mens: van ik naar wij

De manier waarop wij naar onze sociale omgeving kijken wordt onder andere gevormd door onze vroege ervaringen met onze ouders of verzorgers. Die psychologische hechting beïnvloedt in grote mate het soort relaties dat wij aan gaan, hoe stabiel die zijn en hoe wij omgaan met liefde en afwijzing. In deze cursus behandelt docent Andres Wismeijer het onderwerp hechting: wat is het, hoe vindt hechting bij kinderen plaats en hoe stabiel een hechtingsstijl is over een mensenleven heen.

Ook komen verschillende communicatiestijlen aan bod. Hoe praten wij eigenlijk met elkaar? Kunt u goed inschatten hoe uw gesprekspartner het gesprek met u heeft ervaren? Waarom mijden we vreemden aan te spreken om de weg te vragen? Wat doet de intocht van allerlei digitale snufjes met ons gevoel van sociale nabijheid?

Tenslotte ontdekt u waarom de ander zo’n grote rol speelt in ons eigen leven. De mensen waar we door omringd worden vormen en beïnvloeden ons op bijna alle facetten van gedrag en psychologisch functioneren. Sociale steun ontvangen maakt moeilijke situaties gemakkelijker te dragen, terwijl eenzaamheid dagelijkse uitdagingen tot onoverwinnelijke hindernissen doet lijken. We worden blij van aandacht en steun krijgen van anderen maakt ons gelukkiger. Zo blijkt sociale steun zich te uiten op gedrags-, emotioneel en zelfs op neuraal niveau. Wat zegt dit over ons?

Kortom, een cursus vol verbinding waarin veel psychologische onderwerpen naadloos samenkomen. Ik is voortaan meervoud!

Alle colleges worden opgenomen, u kunt ze dus op uw gemak nog een keer terugkijken wanneer het u uitkomt!

  • Dag en tijd: 02 feb, 09 feb, 16 feb, 02 mrt, 09 mrt, 16 mrt, 23 mrt, 30 mrt, 06 apr, 13 apr, 10:00-12:15
  • Investering: € 305 (betaallink wordt gemaild na inschrijving)
  • Locatie: online