Inschrijven nieuwsbrief

Gratis proefcollege 'Verborgen schoonheid: Het raadsel van esthetiek ontmaskerd'

De ene pennenstreek is niet de andere, en de ene kunstenaar valt meer in de smaak dan de ander. Wat we mooi vinden roept een positieve emotionele reactie bij ons op, maar weet u eigenlijk waarom we iets mooi vinden?

Recent onderzoek heeft een fascinerende verklaring gevonden waarom bepaalde lijnen en en vormen universeel als mooier worden ervaren. Dit onderzoekt borduurt voort op eerdere onderzoeken die terug gaan tot 1753 van de kunstenaar William Hogarth. Hogarth was op zoek naar de universele ‘line of beauty’: de vorm die door mensen als mooist werd ervaren. Eeuwen later blijkt deze vorm nog altijd als mooist te worden ervaren en wordt in partituren gebruikt, als versiersel in hekken en deuren, dicteert de vorm van parfumflesjes en nog veel meer.

In dit gratis online proefcollege van 30 minuten bespreken we het onderzoek naar die universeel mooiste lijn, leren we hoe deze er uit ziet en vooral: wat de anatomie van de menselijke ruggenwervel, zwangerschap en evolutie hiermee te maken hebben. Het verbijsterende antwoord is: alles!

Het doel van het proefcollege is om u kennis te laten maken met de manier van onderwijs van Dr. Wismeijer. U zult ervaren dat psychologie een fantastisch interessant vakgebied is, en dat Andreas de stof op een toegankelijke manier uitlegt met herkenbare voorbeelden en humor. Een leven lang leren was nog nooit zo leuk!

  • Dag en tijd: 27 juli 2023, 10:00-10:30
  • Investering: € 0,00
  • Locatie: online