Inschrijven nieuwsbrief

Hechting: Samen veilig

Summerclass 2022

Hoe wij door de sociale wereld navigeren wordt voor een belangrijk deel beïnvloed door de vroege leervaringen die wij hebben opgedaan met onze ouders of verzorgers. Dit wordt hechting genoemd: de duurzame emotionele relatie tussen een kind en de opvoeders. De hechting ontstaat wanneer het kind leert in welke mate de opvoeders betrouwbaar en beschikbaar zijn wanneer het kind troost nodig heeft.

Deze vroege ervaringen met de opvoeders vormen vervolgens de blauwdruk waarmee wij de rest van ons leven onze sociale relaties vormgeven. De kenmerkende manier waarop iemand reageert op conflicten en kritiek, de manier hoe u uw vriendschappen vormgeeft en onderhoudt en het soort van romantische relaties dat iemand aangaat worden voor een belangrijk deel gestuurd door uw hechtingsstijl.

Tijdens deze online Summerclass van twee colleges gaan we kennis maken met het begrip hechting. We leren over de verschillende hechtingsstijlen (zoals veilig gehecht, vermijdend-onveilig gehecht en afhankelijk-onveilig gehecht) en welke gedragingen bij deze stijlen horen. Ook onderzoeken we welke hechtingservaringen leiden tot een bepaalde hechtingsstijl en we gaan kijken hoe hechting zich uit in het sociale gedrag van niet alleen kinderen maar óók volwassenen.

Kortom, een cursus vol verbinding waarvan u zou willen dat uw ouders hem ooit hadden gevolgd!

  • Dag en tijd: 23 & 25 augustus 2022, 10:00-12:15
  • Investering: € 68,50
  • Locatie: Interactief college via Zoom