Inschrijven nieuwsbrief

Inleiding in de psychologie

Waarom doen we zoals we doen? Psychologie is de wetenschap die ons gedrag probeert te verklaren. Gedrag ontstaat niet zo maar: er zijn altijd factoren die bepalen hoe we ons gedragen. Deze factoren kunnen biologisch zijn (zoals genetische, fysiologische of anatomische factoren), psychologisch (denk aan persoonlijkheid, hechting, opvoeding en leerervaringen) of sociaal van aard (relaties en de sociale omgeving). Samen vormen deze factoren het biopsychosociaal model van gedrag. Dit model vormt de hoeksteen van de moderne gedragswetenschap en geeft ons een dieper begrip van wat ons drijft.

Stap in de fascinerende wereld van de psychologie en maak kennis met de meest elementaire theorieën en inzichten die ons begrip van de menselijke psyche hebben gevormd. Gedurende tien boeiende online colleges van twee uur zult u de belangrijkste componenten van onze psyche verkennen en begrijpen hoe ze ons dagelijks leven beïnvloeden. Van persoonlijkheid tot emoties, van hoe wij leren tot de relatie tussen lichaam en geest: deze cursus biedt een uitgebreid overzicht van wat ons menselijk maakt.

Het wordt gedurende de cursus helder dat van het waarnemen van een objectieve werkelijkheid, hoe basaal ook, geen sprake is en dat we nooit om individuele verschillen tussen mensen heen kunnen. Kortom, deze cursus biedt u een unieke kans om de mysteries van de menselijke psyche te ontrafelen en een dieper begrip te krijgen van uzelf en anderen.

Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn:

* geheugen en cognitie *nieuw*

* het brein en gedrag

* positive psychologie *nieuw*

* emoties

* sociale psychologie *nieuw*

* abnormale psychologie (stoornissen en afwijkingen) *nieuw*

* persoonlijkheid

* ontwikkelingspsychologie (van wieg tot graf) *nieuw*

* gedrag en gezondheid

* en nog heel veel meer…!

Alle colleges worden opgenomen en na afloop samen met de hand-outs beschikbaar gesteld. U kunt na afloop dus alles nog eens rustig terugkijken!

NB: deze cursus is flink gewijzigd ten opzichte van dezelfde cursus die in het voorjaar van 2020 is gegeven.

  • Dag en tijd: 28/09-07/12 (m.u.v. 19/10), 13:00-15:15
  • Investering: € 317,50 (na inschrijving ontvangt u een betaallink)
  • Locatie: online