Inschrijven nieuwsbrief

Wie ‘gewoon’ zegt, is af

GRATIS proefcollege 2022

Vindt u ook niet dat mensen soms maar rare dingen doen? En vraagt u zichzelf ook wel eens af waar u uw eigenaardigheden aan te danken heeft? Hoe bewust en rationeel zijn wij eigenlijk? Wat is leren? Waarom hebben we emoties? Hoe komt het dat onze fijne motoriek verbeterd wanneer we vertederd zijn? Waarom hangen er geen klokken in supermarkten en winkelcentra? Waarom voelen we minder pijn tijdens een medische behandeling wanneer onze partner onze hand vasthoudt?

Zo veel mensen, zo veel verschillende persoonlijkheden, wensen, gewoonten en gedragingen. Maar waar komt gedrag vandaan? Waarom doen wij de dingen die we doen?

Dit zijn precies de onderwerpen die aan bod komen tijdens onze cursussen Psychologie. Op toegankelijke wijze en met herkenbare voorbeelden nemen we tijdens de verschillende cursussen alle facetten van menselijk gedrag onder de loep.
Met psycholoog en docent Dr. Andreas Wismeijer (verbonden aan Tilburg University en Nyenrode Business Universiteit) verkennen we in de verschillende cursussen, Inspiratiedagen en Summerclasses het gehele vakgebied van de psychologie. Er is geen voorkennis nodig om de cursussen te kunnen volgen, Andreas weet altijd perfect de brug te slaan tussen de verschillende opleidingsniveau’s van de cursisten, tussen theorie en praktijk en humor en ernst.

Om u te laten proeven van hoe onze cursussen er uit zien, het niveau en de onderwerpen die zoal aan bod komen nodigen wij u graag uit voor het gratis proefcollege “Wie ‘gewoon’ zegt, is af!”.
Tijdens dit online college van 45 minuten leren we dat gedrag nooit ‘zo maar’, ‘toevallig’ of ‘spontaan’ ontstaat; er zijn altijd redenen die ons gedrag veroorzaken. Echter, omdat wij die redenen zélf niet eens goed kennen, antwoorden we vaak met “weet ik veel, ik vind blauw gewoon een mooie kleur”.

In dit proefcollege wordt direct duidelijk dat wie ‘gewoon’ zegt, af is!

  • Dag en tijd: 31 mei 2022, 10:00-10:45 (vanaf 09:45 start de virtuele inloop)
  • Investering: € 0,00
  • Locatie: online via Zoom