Inschrijven nieuwsbrief

Wie ben ik?

Andreas Wismeijer, een gedreven onderzoeker die graag verhalen vertelt.

Onderzoek

Een gedreven onderzoeker die graag verhalen vertelt: dit is al meer dan 15 jaar Andreas in een notendop. Na zijn studie psychologie aan Tilburg University ging hij naar Barcelona om verder te studeren en kreeg bijna direct een baan aangeboden aan de Universitat Autònoma de Barcelona vanwege zijn aanstekelijke passie voor het vak. Zo zat hij geregeld op dezelfde dag ín de schoolbanken én stond hij ervoor. En hij is nooit opgehouden dit te doen. Zelf nieuwe dingen leren en die met aanstekelijk enthousiasme overbrengen op anderen, dáár ligt zijn kracht.

Promotie

Eenmaal teruggekomen uit Barcelona promoveerde hij aan Tilburg University tot doctor en daar werkt hij nog steeds als docent. Daarnaast besteed hij vooral zijn tijd aan het geven van lezingen, seminars, cursussen en trainingen over die ene grote passie: het begrijpen van menselijk gedrag. Onderwerpen waar hij zich in heeft gespecialiseerd zijn onder andere de psychologie van geheimen, fraude, financiële psychologie, persoonlijkheid, de psychologie van een goede werk/privebalans en de psychologische voor- maar vooral nadelen van social media, smartphones en 24/7-online bereikbaarheid.

Spreken

Executives, managers, accountants, fiscalisten, controllers, bankiers, toezichthouders, psychiaters, coaches, kinderen bij de Kinderuniversiteit, gepensioneerde academici bij het Hoger Onderwijs Voor Ouderen…..velen hebben Andreas al aan het werk gezien. Kom erbij!